onsdag 11 januari 2012

Har köpt billiga och snygga skor i USA, yay!

Jag befinner mig fortfarande i Meriden, Connecticut, USA och idag köpte jag äntligen ett par nya promenadskor. Detta gjordes på Westfield Shopping Center som jag verkligen kan rekommendera om ni mot förmodan skulle ha vägarna förbi. ;)

Mitt gamla par kostade över 500 kr och kom från Wedins skor. Snygga och så men det dröjde inte länge förrän sulan var så utsliten att det började läcka in grus. En besvikelse för det priset.

Här i USA finns massor med fruktansvärt billiga skor. Man kan hitta stora skovaruhus fulla med skor på rea. Mitt sällskap rekommenderade ett märke som han själv hade. Helt vanliga dojor, inget speciellt med dem. Jag valde bruna med lite guldiga kanter eftersom jag är så trött på svart. Priset? Endast 20 dollar (ca 140 kr). Ganska otroligt. Visserligen var det inte äkta skinn men ändå... Min vän påstod också att de håller riktigt bra, lika länge som ett par dyra skor.

Amerikaner är lite lustiga, de verkar ha något sorts provisionssystem i sina affärer. När jag betalade skorna sa hon i kassan: ”Fick du hjälp av någon här idag?” Jag pekade på min vän. ”Ja, av honom!” De verkade inte tycka att det var särskilt roligt, hehe.

Jag har också snackat med en tjej som var på Kohl's (jättekänt amerikanskt klädvaruhus) rea och hittade ett par vadlånga boots i äkta mocka med kilklack för motsvarade 350 kr. Visst är det otroligt ändå vad man kan hitta billiga (och snygga) kläder och skor i USA!

Dessa promenadskor som jag köpte är lite mer guldblänkande i kanterna men det syns inte riktigt på bilden. Yeah yeah. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar